U trendu

Krkobabić: Budi se privredno čudo Gornjeg Milanovca

GORNJI MILANOVAC – U Moravičkom okrugu su vredni ljudi koji imaju znanje kao ključni resurs, a njega treba još više iskoristiti u smeru organske proizvodnje, izjavio je danas ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić.

„U Srbiji je pod organskom proizvodnjom svega 16.000 hektara, dok u evropskim zemljama 20 procenata ukupne poljoprivredne proizvodnje čine organski uzgajani proizvodi“, podsetio je ministar tokom posete Moravičkom upravnom okrugu.

Na sastanku u Gornjem Milanovcu, Krkobabić je sa svojim saradnicima još jednom predstavio Program sprovođenja mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije i podsetio da je od početka projekta „500 zadruga u 500 sela“ formirano čak 302 zadruge što je jasan pokazatelj uspeha koji je projekat doživeo, vrativši na pravi način udruživanje u Srbiju, saopšteno je iz Krkobabićevog kabineta.

On je naglasio da je ukupan iznos dodeljenih sredstava iz programa Vlade Srbije namenjenog zadrugarstvu u 2017. godini, iznosio 196 miliona dinara, čime je potpomognut rad 22 zadruge u Srbiji, a za ovu 2018. godinu najavio je čak četiri puta veći iznos, novih 825 miliona dinara, koje će država izdvojiti za zadruge.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.