U trendu

Labovic: 2022. ce biti nova rekordna godina za srpski turizam

BEOGRAD – Turizam u Srbiji se potpuno oporavio od posledica korone i podaci o broju poseta i noćenja u našoj zemlji su takvi da očekujemo da će ova godina biti nova rekordna za srpski turizam, izjavila je direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović.

Ona je za Tanjug navela da je prema podacima za avgust bilo više od osam miliona noćenja, što je za 30 odsto bolje nego lane i više od dva i po miliona dolazaka turista, odnosno 50 odsto više nego prošle godine.

„Kada se ovogodišnji podaci uporede sa onima iz do sada rekordne 2019. godine, vidi se da je ove godine kada je o noćenjima reč njihov broj za 14 odsto veći nego pre tri godine. To nam govori da će ova godina biti godina novog rekorda a na takav zaklučka upućuje i podatak o deviznom prilivu koji je premašio 1,2 milijarde evra“, rekla je Labović.

Dodala je da se očekuje i da će ostatak ovogodišnje turističke sezone biti dobar, na šta ukazuje veliki procenat već rezervisanih smeštajnih kapaciteta u planinskim i banjskim centrima za Novu godinu.

„Od kolega sa terena imamo informacije da je za period oko Nove godine u planinskim centrima već rezervisano oko 50 odsto kapaciteta, a kada je reč o banjama popunjenost u smislu rezervacija u Sokobanji je oko 72 odsto, a slično je i u Vrnjačkoj Banji“, rekla je Labović.

Prema njenim rečima, Turistička organizacija Srbije je počela zimsku kampanju i to prvo za region, jer su tokom zime turisti iz regiona najčešći posetioci naših planinskih centara

„U tim centrima ove godine će biti dosta noviteta, što u smislu obnovljenih što dodatnih atrakcija i ski-staza koje će biti osnažene veštačkim snegom. Turistička ponuda u zimskim centrima nam je svake godine sve bolja i zato se iz godine u godinu u njima traži soba više“, istakla je direktorka TOS.

Dodala je da će nagrada Turistički cvet ove godine biti bogatija za nagrade u dve nove kategorije a to su nagrade za influensera ili blogera i za elektronske ili digitalne medije.

Prijave za ovu nagradu mogu se podneti do 25. oktobra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar