U trendu

Labović: Očekujemo veći broj turista i rast deviznog priliva

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović izjavila je da su procene da će u 2015. godine biti zabeležen veći broj turista u Srbiji nego godinu dana ranije i rast deviznog priliva, koji bi mogao da bude oko 900 miliona evra.

„Prema poslednjim podacima, u prvih devet meseci prošle godine devizni priliv raste po stopi od oko 10 odsto. U 2014. godini zabeležena je rekordna cifra od 863 miliona evra dezivnog priliva od turizma, a u 2015. očekujemo da ćemo i tu brojku premašiti i zaraditi preko 900 miliona evra“, izjavila je Labović agenciji Beta.

Ona je ocenila da je prethodna godina bila dosta bolja od 2014. i da je u prvih 11 meseci u Srbiji bilo 10 odsto više stranih i 12 odsto više domaćih turista u odnosu na 2014.godinu.

Prema njenim rečima, ukoliko se trend do kraja godine zadrži, može se očekivati da se premaši broj od 2,2 miliona koliko je bilo turista u 2014. godini, medju kojima je 1,2 miliona domaćih i oko milion inostranih.

Labović je dodala da je u 2015. godini posle dužeg vremena zabeležen porast broja domaćih gostiju na destinacijama širom zemlje i da je to ono na čemu će se raditi i u 2016. godine.

„Želja nam je da u 2016. domaće turiste još više animiramo da biraju Srbiju kao destinaciju za odmor, a sve aktivnosti ćemo planirati oslanjajući se na strategiju resornog ministarstva i uz primenu podsticajne mere Vlade Srbije za unapređenje domaćeg turizma“, istakla je Labović.

Plan je, kako navodi, da se promotivna kampanja „Moja Srbija“ nastavi i u 2016. godini i da se obogati dodatnim temama.

Jedna od njih, kako navodi, biće Dunav kao evropski koridor, ali i reke i jezera Srbije.

Labović je dodala da se 2016. godine obeležavaju i važni jubileji koji će biti okosnica dela promotivnih aktivnosti TOS-a.

„Jedan od fokusa TOS-a biće intenzivnija saradnja sa domaćim i inostranim medijima,  kao i pojačano prisustvo na društvenim mrežama, kreiranje i sprovodjenje kampanja e-marketinga i ostalih digitalnih aktivacija“, najavila je direktorka TOS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.