U trendu

Laksa procedura legalizacije za resavanje stambenog pitanja

POŽEGA – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da će država maksimalno olakšati proces legalizacije objekata onim građanima koji su na taj način rešavali stambeno pitanje.

Momirović je u izjavi za Tanjug naglasio da to neće otvoriti prostor onima koji su nelegalno gradili objekte radi ličnog bogaćenja da legalizuju objekte.

„Kada je zakon o legalizaciji donet 2015. godine do današnjeg dana uspeli smo da legalizujemo oko 25 odsto objekata, što je daleko od dovoljnog. Naš projektovani rok kada moramo sve da završimo je 2023. godina i od tog nećemo odustati“, rekao je Momirović.

Ističe da će se država potruditi da se novim rešenjima maksimalno olakša ljudima koji su nelegalno gradili da bi rešili svoja socijalna pitanja, ali da, s druge strane, neće nekažnjeno proći oni koji su gradili da bi stekli imovinsku korist.

„Predsednik Aleksandar Vučić je bio jasan, moramo to da ubrzamo, ne smemo da produžavamo rokove, i moramo da rešimo to pitanje“, istakao je Momirović.

Na pitanje šta je do sada „kočilo“ legalizaciju objekata, Momirović smatra da svaka procedura koja nije jednostavna demotiviše građane.

„Svaka procedura koja nije jednostavna, može da se pretvori u kontra priču, zato mi moramo ovo da učinimo maksimalno jednostavnim i efikasnim“, rekao je Momirović Tanjug.

Naglasio je da 90 odsto objekata od 1,9 miliona koji čekaju na legalizaciju, pripadaju građanima koji su gradili nelegalno zbog socijalnog pitanja.

„To su pošteni ljudi kjoi nisu kršili zakone da bi sticali dobit, već da bi rešili elementarno pitanje na dostojan život i krov na glavom“, rekao je Momirović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.