U trendu

Lazarević: AmC ham prepoznata u Srbiji kao pokretač reformi

BEOGRAD – Predsednik Američke privredne komore u Srbiji Stefan Lazarević, izjavio je večeras da je AmC ham prepoznata u Srbiji kao pokretač reformi, da sa komorama u regionu radili na stvaranju platforme koja će između ostalog doprineti i integracija projekta „Otvoreni Balkan“.

Lazarević je naveo da je APK na kraju 2022. imala više od 230 članova, najveći broj do sada, i naglasio da je to obaveza da još više budu okrenuti članovima i podstrek u borbi za predvidivo i stablno poslovno okruženje.

Zahvalio je svim kompanjama koje su članice APK i koje su doprinele dobrom imidžu komore na tržistu Srbije.

Podsetio je da je cela 2022. bila puna izazova za sve u privredi, iako je počela sa dozom optizmizma,

Lazarević je ocenio da je zbog Ukrajine, inflacije, podizanja kamatnih stopa, energetske krize, 2022. bila godina izazova i neizvesnost, koji se prelivaju i na 2023. i najbolji odgovor je sprovođenje reformi i donošenje hrabrih odluka, kako privreda u Srbiji treba da izgleda u 21 veku,
Naveo je da je u tom cilju Američka privredna komora
definisala četiri oblasti koje mogu da umanje efekte krize i doprinesu kreiranju modernog ambijenta u Srbiji.
„Nastavak digitalne transformacije privrede i društva, unapređenje zdravstvene zaštite, zelena agenda sa fokusom na zaštitu životne sredine, kao i energetske i regionalne integracije i Srbije i čitavog regiona u EU“, kazao je on.
Dodao je da su predstavnici AmC ham, nakon formiranja nove vlade, imali priliku da se sastanu sa premijerkom Anom Brnabić i ministrima i predstave akcioni plan reformi za 2023.
Zahvalio je Brnabić što je prepoznala Američku privrednu komoru kao jednog od glavnih pokretača reformi u Srbiji.

Radili smo na poboljšanju odnosa i saradnji sa americkim privrednim komorama u regionu, kako bismo napravli održivu platformu kontinuiranu sarandnje koja može da dovede do brzih regionalnih integracija i integracija projekta „Otvoreni Balkan“, rekao je Lazarević.
Naglasio je da žele da inteziviraju saradnju i sa Vašingtonom, kako bi unapredili poslovne odnose Srbije i SAD, i ambasadoru Krisoferu Hilu zahvalio je na podršci,

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.