U trendu

Leoni: Fabrika u KR praviće 2.000 kablovskih setova dnevno

KRALJEVO – Nemačka kompanija Leoni objavila je danas da će fabrika u Kraljevu dnevno proizvoditi 2.000 kablovskih setova za automobile.

Leoni je u nedelju svečano otvorio svoju četvrtu fabriku u Srbiji, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića.

Kako je navedeno, taj projekat će opremiti šest miliona vozila do 2030. godine.

Leoni je globalni dobavljač proizvoda i rešenja za upravljanje energijom i podacima u automobilskom sektoru i drugim industrijama, a u Kraljevu je otvorio svoju četvrtu i najveću fabriku Srbiji.

„Ovaj pogon nije samo najveća Leoni fabrika u Srbiji. U svom punom kapacitetu, zapošljavaće i najveći broj ljudi (do 5.000 do kraja 2023. godine), što kompaniju čini najvećim privatnim industrijskim poslodavacem u Srbiji. Leoni je do sada uložio više od 50 miliona evra u izgradnju i opremu svog novog proizvodnog pogona“, navedeno je u saopštenju.

Ovaj objekat predstavlja prvu novoizgradenu fabriku u periodu od skoro 30 godina na teritoriji Kraljeva i očekuje se da će značajno doprineti smanjenju stope nezaposlenosti, povećati životni standard u toj regiji i ubrzati njen razvoj, kažu u Leoniju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.