U trendu

Let Beograd-Tel Aviv od sutra, interesovanje uvelo i četvrti polazak Er Srbije

BEOGRAD – Er Srbija će sutra ponovo uspostaviti direktnu avio-liniju između Beograda i Tel Aviva, a zbog velikog interesovanja, umesto planirana tri, od početka maja na toj liniji će biti četiri polaska nedeljno.

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan, rekao je za Tanjug da je presrećan što će ponovo početi direktni letovi između naše dve zemlje i što će za manje od tri sata putnici iz Beograda moći da stignu do Tel Aviva i obrnuto.

Prvi avion Er Srbije do Tel Aviva, nakon pauze nastale zbog pandemije, poleteće na jedan od najvećih jevrejski praznika Pesah, koji se slavi kao praznik proleća, a proleće je, kazao je ambasador, i znak novog početka, novih dostignuća i veza, između Srba i Jevreja, Srbije i Izraela.

Direktna avionska veza između dve zemlje biće, kako je istakao, od velike pomoći biznis zajednici, ljudima koji rade u oblasti real estejta, obnovljive energije, a više od svega ona će biti još važnija za razvoj turizma.

„Viđaćemo sve više turista koji će dodatno spajati naša dva naroda“, rekao je Vilan.

Ambasador je naglasio da je 6. april, koji se poklapa sa početkom proslavljanja Pashe odnosno Pesaha, velikog jevrejskog praznika, dobar datum za srećan početak obnovljene avio linije.

Turisti iz Srbije će tako imati priliku da bolje upoznaju Izrael i obiđu mnoga mesta od obala Tel Aviva, preko Haife, koji veoma podseća na Beograd, do svetih mesta u Jerusalimu, Mrtvog mora…

Generalni direktor nacionalnog avioprevoznika Jirži Marek podsetio je prošle nedelje za Tanjug da je Tel Aviv bio jedna od poslednjih destinacija na Bliskom istoku koja nije obnovljena nakon pandemije.
„Ona predstavlja naš povratak na Bliski istok. Prvobitno smo najavili tri leta nedeljno – utorkom, četvrtkom i nedeljom, ali smo 28. marta, nakon odličnih rezultata koje je pokazalo istraživanje tržišta, odlučili da uvedemo i četvrti let, koji će početi 8. maja i to ponedeljkom”, rekao je Marek.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.