Li Ćijang: Državne obveznice s ekstra dugim rokom dospeća doprinose modernizaciji Kine

Kineski premijer Li Ćijang istakao je u ponedeljak efikasnu upotrebu specijalnih državnih obveznica sa veoma dugim rokom dospeća, za podršku u sprovođenju osnovnih nacionalnih strategija i jačanje bezbednosnih kapaciteta u ključnim oblastima.

Izdavanje specijalnih državnih obveznica sa ekstra-rokom dospeća doprinosi modernizaciji Kine i promoviše kvalitetan razvoj, rekao je Li na video konferenciji, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Li je pozvao na ulaganje napora da se ojača upravljanje projektima i sprovede niz značajnih projekata, kao i da se prevladaju duboko ukorenjene prepreke putem reforme i inovativnih mera.

Kina bi trebalo efikasno da koristi obične i neobične politike, kako bi pojačala koordinaciju između fiskalnih i monetarnih instrumenata i usmerila više finansijskih sredstava u stvarni sektor ekonomije, rekao je premijer.

Potrebni su dodatni napori da se privuče privatni kapital za učešće u izgradnji velikih projekata i da se u potpunosti podstakne održivost privatnih investicija, dodao je Li.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.