U trendu

Li: Kina će nastaviti da otvara tržište za strana ulaganja

Kineski premijer Li Ćiang obećao je prvog dana Kineskog međunarodnog sajma uvoza u Šangaju da će Kina nastaviti da olakšava pristup tržištu i sprovodi politiku za uklanjanje svih ograničenja pristupa stranim investicijama u proizvodnom sektoru, prenosi Sinhua.

Li je to rekao 5. novembra u uvodnom govoru na svečanom otvaranju Kineskog međunarodnog sajma uvoza i Međunarodnog ekonomskog foruma Hongćiao.

Kina će štititi prava i interese stranih investitora u skladu sa zakonom i nastaviti da pruža poslovno okruženje koje je tržišno orijentisano, zasnovano na zakonima i u skladu sa međunarodnim standardima, rekao je Li.

Napominjući da je promovisanje institucionalnog otvaranja ključni potez za Kinu da proširi otvaranje visokog standarda, Li je rekao da će zemlja nastaviti da podržava usklađivanje pravila.

Zemlja je obećala da će dalje produbiti reforme u različitim oblastima, stvoriti više platformi za otvaranje i izgraditi globalno orijentisanu mrežu visokostandardnih zona slobodne trgovine, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар