Licitacijom do boljeg sedišta u avionu

Foto: Unsplash/Pixabay.com

Avio-kompanija Singapur Erlajns uvela je sistem koji će omogućiti manjem broju odabranih putnika da dostave onlajn ponude za sedište u višoj klasi putničke kabine nekoliko dana uoči putovanja.

Nacionalni avio-prevoznik tog grada-države će, prema vlastitom nahođenju, pozivati putnike koji su izvršili rezervaciju u ekonomskoj klasi sedam dana unapred da licitiraju za relativno udobnija sedišta u premijum ekonomskoj klasi, navodi se u informaciji objavljenoj na internet stranici Singapur Erlajnsa, a prenosi agencija “Blumberg”.

Rezultati aukcije će biti poznati do 40 sati pre planiranog poletanja.

“Pozivi će biti upućivani po vlastitom nahodenju Singapur Erlajnsa na osnovu određenih kriterijuma i kombinacije faktora, koji su dinamični”, navela je vazduhoplovna kompanija na svom veb sajtu.

Sistem može biti proširen i na druge razrede u kasnijoj fazi, izjavio je portparol kompanije Hari Ču.

Azijski premijum prevoznici, uključujući Singapur Erlajns i Kataj Pacifik Ervejz, suočavaju se sa jakom konkurencijom regionalnih niskotafirnih prevoznika i velikim rivalima stacioniranim na Bliskom istoku.

Borba za privlačenje klijenata oborila je prihod Singapur Era po putniku za jedan kilometar leta, na najniži nivo u šest godina, prema podacima koje je prikupio “Blumberg”.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake