U trendu

Lidl otvorio novi logistički centar u Lapovu

LAPOVO – Kompanija Lidl danas je u Lapovu otvorila drugi logistički centar u Srbiji površine 57 hiljada kvadratnih metara i vrednosti 70 miliona evra, a centar je otvorila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

U novom logističkom centru u Lapovu biće zaposleno 250 ljudi, što će doprineti povećanju standarda u opštini Lapovo, a nova investicija Lidla od velike je važnosti i za privredni razvoj Srbije.

Kapacitet centra odakle će svakodnevno stizati roba na police Lidla u Centralnoj i Južnoj Srbiji je 35 hiljada paleta i 130 utovarnih mesta.

„Ekonomski rast Srbije se nastavlja uprkos svim izazovima i pritiscima u celom svetu. Nemačke kompanije zapošljavaju preko 76 hiljada ljudi u Srbiji što pokazuje koliko poverenje nemački investitori imaju u Srbiju. Samo tokom 2021. godine ukupan obim razmene roba i usluga sa Nemačkom dostigao je skoro osam milijardi evra“, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je u prva četiri meseca ove godine nastavljen trend rasta robne razmene između Srbije i Nemačke i on iznosi skoro 2,5 milijardi evra, samo za prva četiri meseca.

„Čak 85 odsto nemačkih investitora koji su već posluju u Srbiji, u anketi koju je sprovela nemačko-srpska privredna komora, reklo je da bi ponovo investiralo u Srbiji. Tako je i Lidl koji je od 2018. godine u našoj zemlji, odlučio da proširi svoje poslovanje ovde.

Otvaranjem drugog logističkog centra u Lapovu koji je veći od onog u Novoj Pazovi, uticaće se i na bolji standard građana Lapova i predstavlja korak za bolju budućnost“, istakla je Brnabić.

Ona je dodala da je prosečna plata u Lapovu za posednje četiri godine povećana za 42,9 odsto, kao i da će otvaranjem novih radnih mesta i odličnih uslova u kompaniji Lidl, taj trend biti nastavljen.

Posle Nove Pazove, drugi logistički centar otvoren je u prisustvu ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, generalnog direktora kompanije Lidl Srbija Dragana Čigoje, predstavnika ambasade Savezne Republike Nemačke Denisa Kajzera i predsednika opštine Lapovo.

Kajzer je naveo da je kompanija Lidl od početka izgradnje logističkog centra u Lapovu poštovala najviše standarde u održivoj gradnji.

Dodao je da je logistički centar izgrađen u partnerstvu nemačkih i srpskih kompanija kao i da će Nemačka svim raspoloživim sredstvima podržati Srbiju u postizanju očuvanja klime i životne sredine, što i jesu prioritetni ciljevi nemačkih kompanija koje posluju u Srbiji.

Predsednik opštine Lapovo Boban Miličić rekao je da otvaranje Lidla velika stvar za stanovnike Lapova koji će se ovde zaposliti i imati priliku da se lično i profesionalno usavršavaju.

Pored toga, izgradnjom logističkog centra, značajno je unapređena i infrastruktura u Lapovu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar