Lidl ove i naredne godine otvara 20 maloprodajnih objekata

Predstavnici kompanije Lidl su danas, na sastanku sa premijerom Aleksandrom Vučićem, najavili da će ove i naredne godine u Srbiji izgraditi još 20 maloprodajnih objekata,

Premijer Vučić je sa predstavnicima kompanije Lidl razgovarao o njihovim planovima za izgradnju distributivnog centra i prvih 20 maloprodajnih objekata u Srbiji.

Foto: FraukeFeind/Pixabay.com

Foto: FraukeFeind/Pixabay.com

Vučić je zahvalio je predstavnicima kompanije na ukazanom poverenju, želji da izgrade objekte Lidla u Srbiji i angažuju domaće dobavljače za svoje prodavnice, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predstavnici Lidla su naglasili da je prvi maloprodajni objekat ovog trgovinskog lanca već izgrađen u Smederevu i da će tokom 2016. i 2017. godine biti izgrađeno još 20 novih objekata.

Do maja 2017. biće završen i distributivni centar u Novoj Pazovi.

Nakon toga, istovremeno će biti otvoreni svi maloprodajni objekti ove kompanije u Srbiji koji će zapošljavati oko 1.000 ljudi.

„Dugoročni plan Lidla je da u Srbiji otvori 100 maloprodajnih objekata“, istakao je Dragan Čigoja, direktor kompanije Lidl za Srbiju.

Premijer Vučić je ukazao na važnost nemačkih investicija i rekao da Vlada Srbije radi na poboljšanju poslovnog ambijenta, kako bi privukli što veći broj stranih investitora, koji će u svoje poslovanje uključiti domaće kompanije i dobavljače.

Vučić je istakao da je dolazak Lidla značajan za srpsku privredu, jer će srpski proizvođači preko lanca Lidla moći da izvoze i plasiraju širom sveta robu koju proizvode u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pogledajte komentare (3)

3 komentara

  • mikka

    Lidl, IKEA, svake godine odlaganje. Cemu ta silna obecanja. Cudim se tim ozbiljnim kompanijama da se poigravaju sa srpskim narodom. Da li bi to uradili Svajcarskoj, eh, eh.

  • Maki

    Lidl dolazi u Srbiju otkad sam se ja rodio, a danas sam jednom nogom u grobu, na pola života, hahahaha, koji smeh. Iz članka se vidi da je gotov samo jedan prodajni centar, a treba još 19 da se izgradi. Ovim tempom ću pre ja u grob nego da dočekam Lidl 😛

  • batamrca

    A šta mi to proizvodimo u Srbiji, da mi je znati? Mi sve živo uvozimo, pa i stajsko đubrivo pošto naše krave, kojih nemamo, nemaju kvalitetno g… Toliko o našim stručnjacima.

Ostavite komentar