U trendu

Lidl ove i naredne godine otvara 20 maloprodajnih objekata

Predstavnici kompanije Lidl su danas, na sastanku sa premijerom Aleksandrom Vučićem, najavili da će ove i naredne godine u Srbiji izgraditi još 20 maloprodajnih objekata,

Premijer Vučić je sa predstavnicima kompanije Lidl razgovarao o njihovim planovima za izgradnju distributivnog centra i prvih 20 maloprodajnih objekata u Srbiji.

Vučić je zahvalio je predstavnicima kompanije na ukazanom poverenju, želji da izgrade objekte Lidla u Srbiji i angažuju domaće dobavljače za svoje prodavnice, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predstavnici Lidla su naglasili da je prvi maloprodajni objekat ovog trgovinskog lanca već izgrađen u Smederevu i da će tokom 2016. i 2017. godine biti izgrađeno još 20 novih objekata.

Do maja 2017. biće završen i distributivni centar u Novoj Pazovi.

Nakon toga, istovremeno će biti otvoreni svi maloprodajni objekti ove kompanije u Srbiji koji će zapošljavati oko 1.000 ljudi.

„Dugoročni plan Lidla je da u Srbiji otvori 100 maloprodajnih objekata“, istakao je Dragan Čigoja, direktor kompanije Lidl za Srbiju.

Premijer Vučić je ukazao na važnost nemačkih investicija i rekao da Vlada Srbije radi na poboljšanju poslovnog ambijenta, kako bi privukli što veći broj stranih investitora, koji će u svoje poslovanje uključiti domaće kompanije i dobavljače.

Vučić je istakao da je dolazak Lidla značajan za srpsku privredu, jer će srpski proizvođači preko lanca Lidla moći da izvoze i plasiraju širom sveta robu koju proizvode u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

3 komentara
  1. mikka

    Lidl, IKEA, svake godine odlaganje. Cemu ta silna obecanja. Cudim se tim ozbiljnim kompanijama da se poigravaju sa srpskim narodom. Da li bi to uradili Svajcarskoj, eh, eh.

  2. Maki

    Lidl dolazi u Srbiju otkad sam se ja rodio, a danas sam jednom nogom u grobu, na pola života, hahahaha, koji smeh. Iz članka se vidi da je gotov samo jedan prodajni centar, a treba još 19 da se izgradi. Ovim tempom ću pre ja u grob nego da dočekam Lidl 😛

  3. batamrca

    A šta mi to proizvodimo u Srbiji, da mi je znati? Mi sve živo uvozimo, pa i stajsko đubrivo pošto naše krave, kojih nemamo, nemaju kvalitetno g… Toliko o našim stručnjacima.

Napišite komentar