U trendu

Lidl ove i sledeće godine u Srbiji gradi 20 objekata

Nemački trgovinski lanac Lidl izgradiće u Srbiji ove i naredne godine 20 maloprodajnih objekata, saopštila je danas Vlada Srbije nakon sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima te kompanije.

Predstavnici Lidla su naglasili da je prvi maloprodajni objekat ovog trgovinskog lanca već izgradjen u Smederevu, a da će do maja 2017. biće završen i distributivni centar u Novoj Pazovi.

Nakon toga, istovremeno će biti otvoreni svi maloprodajni objekti ove kompanije u Srbiji koji će zapošljavati oko 1.000 ljudi.

„Dugoročni plan Lidla je da u Srbiji otvori 100 maloprodajnih objekata“, istakao je direktor kompanije Lidl za Srbiju Dragan Čigoja.

Vučić je ukazao na važnost nemačkih investicija i rekao da Vlada Srbije radi na poboljšanju poslovnog ambijenta, kako bi privukli što veći broj stranih investitora, koji će u svoje poslovanje uključiti domaće kompanije i dobavljače.

On je istakao da je dolazak Lidla značajan za srpsku privredu, jer će srpski proizvodjači preko tog lanca moći da izvoze i plasiraju širom sveta robu koju proizvode u Srbiji.

Vučić je zahvalio predstavnicima kompanije Lidl na ukazanom poverenju, želji da izgrade objekte u Srbiji i angažuju domaće dobavljače za svoje prodavnice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar