U trendu

Lidl zapošljavanja 150 skladištara u Lapovu

BEOGRAD/LAPOVO – Kompanija Lidl Srbija će 14. februara raspisati konkurs za više od 150 skladišnih radnika za potrebe logističkog centra koji se gradi u Lapovu, čije se otvaranje očekuje u drugoj polovini godine.

Ovaj logistički centar biće dopuna snabdevanja rastuće maloprodajne mreže Lidla u Srbiji, a svi zainteresovani mogu podneti prijave isključivo putem sajta kompanije, otvaranjem profila i popunavanjem prijave u segmentu karijera.lidl.rs , saopštio je Lidl.

Za poziciju skladišni radnik prethodno iskustvo u radu je poželjno, ali ne i neophodno, što podrazumeva posao komisioniranja, slaganja i brojanja robe uz upravljanje električnim komisionim vozilom.

S obzirom da će zaposleni koristiti savremena električna komisiona vozila ili električne viljuškare, uz obezbeđenu obuku po stupanju na rad, na ovim pozicijama će se jednako dobro snalaziti pripadnici oba pola.

Lidl će novozaposlenim kolegama i koleginicama na operativnim pozicijama u logističkom centru Lapovo, ugovorom garantovati godišnje uvećanje zarade do navršene četvrte godine zaposlenja na istoj poziciji.

Kompanija Lidl Srbija, koja je zbog odnosa prema zaposlenima dve godine zaredom sertifikovana kao najpoželjniji poslodavac, budućim kolegama i koleginicama u logističkom centru u Lapovu pružaće uslove za rad po evropskim standardima, uz mogućnost za profesionalni i lični razvoj.

U Lidlu, koji je poznat kao konkurentan poslodavac u pogledu naknade, benefita i radnog okruženja, od 1. marta 2022. će biti povećane plate za sve zaposlene na operativnim pozicijama. Dodatno, elektronska evidencija radnog vremena obezbeđuje obračun i plaćanje svakog minuta provedenog na poslu.

Kako je navedeno, jedini savremeni diskontni lanac u našoj zemlji otvaranje drugog logističkog centra u Srbiji, a prvog u Lapovu i ovom delu Srbije, planira za drugu polovinu godine.

Logistički centar prostiraće se na 57.000 kvadratnih metara i ključna je karika u pravovremenoj distribuciji proizvoda koji se nalaze na policama Lidl prodavnica.

Tačnost, brzina, ažurnost, posvećenost i pre svega dobra komunikacija i timski rad neophodni su za uspešno funkcionisanje lagera.

Moderne tehnologije, poput „pick-by-voice“ upravljanja komisioniranjem, optimizovani procesi i savremeno okruženje čine rad jednostavnijim, a atmosfera zajedništva i podrške čine svakodnevicu lepšom i produktivnijom, navodi Lidl.

Lidl trenutno broji više od 2.800 zaposlenih.

Kompanija poziva sve zainteresovane da se prijave isključivo otvaranjem naloga na stranici karijera.lidl.rs i unošenjem podataka u sistem, i naglašava da će jedino na ovaj način pristigle prijave biti uzete u razmatranje.

Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Sćwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi.

Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa oko 11.550 prodavnica, kao i više od 200 logističkih centara i skladišta u 30 zemalja sveta.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 57 prodavnica u 34 grada širom zemlje. Navodi da ima dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudi jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu je prepoznat u svetu.

Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe“ za 2021. i 2022. godinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar