U trendu

Ljajić i Ros o jačanju ekonomske saradnje

BEOGRAD – Ministar trgovine SAD Vilbur Ros izjavio je danas u Beogradu da je Srbija interesantna destinacija za nove američke investicije i najavio dolazak kompanija iz tzv. Silicijumske doline koje nameravaju da ulažu u oblast IT i visokih tehnologija.

U razgovoru u s ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem, Ros je izrazio zadovoljstvo zbog uspešnog poslovanja američkih kompanija u Srbiji, saopšteno iz Ljajićevog ministarstva.

On je podsetio da je za povećanja broja dolazaka turista iz SAD posebno značajno to što je „Njujork tajms“ Srbiju svrstao među 20 najinteresantnijih destinacija u svetu.

Ljajić je istakao da će posebno značajno za privlačenje investicija iz SAD u Srbiju biti potpisivanje bilateralnog Sporazuma o zaštiti i podsticanju investicija, čije je usaglašavanje u toku.

On je dodao da će Srbija nastaviti sa promotivnim aktivnostima kako bi se povećao broj američkih turista, kojih je za prvih šest meseci za 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine.
Na sastanku je bilo reči i o procesu pridruživanja Srbije Svetskoj trgovinskog organizaciji (STO), kao i o temama iz oblasti informacione bezbednosti i e-trgovine, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.