Ljajić: Naredne dve sedmice analiziraćemo ponude za Telekom

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će u narednih 14 dana Radna grupa Vlade Srbije analizirati sve prispele ponude za privatizaciju Telekoma i predloži kvalifikovane ponuđače.

„Počinje analiza prispelih neobavezujućih ponuda da se vidi koje su ponude kvalifikovane“, rekao je Ljajić novinarima u Guči.

Naime, proces će se odvijati tako što će Radna grupa vlade Komisiji, koju čine ministri, nakon 17. avgusta, predložiti kvalifikovane ponude koje će, ako se prihvate, omogućiti ulazak tih ponuđača u Telekom kako bi se skeniralo poslovanje te kompanije.

Nakon toga, kako je objasnio, potencijalni kupci koji i dalje budu zainteresovani za preuzimanje Telekoma dostavljaju konkretnu ponudu.

„Ukoliko ponuda bude zadovoljavajuća ulazimo u proces privatizacije Telekoma, a ukoliko ih ne bude bilo, postupak će biti obustavljen, odnosno biće prekinuta privatizacija“, istakao je Ljajić.

Ljajić je istakao da je započet proces privatizacije Telekoma, da su svi formalni preduslovi ispunjeni i da ima više neobavezujućih ponuđača, investicionih fondova i telekomunikacionih kompanija.

On je podsetio da je juče završen rok za prikupljanje neobavezujućih ponuda za privatizaciju Telekoma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.