U trendu

Lučani za podršku poljoprivredi izdvojili 36 miliona dinara

LUČANI – Članovi opštinskog veća usvojili su program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike opštine Lučani za ovu godinu, a budžet za sprovođenje te politike, kao i politike ruralnog razvoja, iznosi više od 36 miliona dinara.

Kako navodi portal Glas zapadne Srbije, među merama su povraćaj 60 odsto do 180.000 dinara bez PDV-a za investcije u fizičku imovinu, a može se konkurisati i za više investicija do 400.000 dinara povraćaja od opštine.

Neke od tih nabavki su za sitnu priključnu mehanizaciju (mašine za osnovnu obradu, dopunsku obradu, setvu, sadnju, đubrenje, protivgradna zaštita, sistem za navodnjavanje…) za sve sektore (mleko, meso, voće, povrće, ostali usevi, žitarice, pčelarstvo).

Zatim, nabavka umatičenih grla krava (do pet godina starosti) i junica – povraćaj 60.000 dinara, ukoliko je grlo kupljeno na teritoriji opšine, 80.000 sa druge teritorije van opštine Lučani i 90.000 za steone junice kupljene sa druge teritorije, van opštine Lučani.

Podsticaji važe i za nabavku umatičenih grla ovaca ili koza – povraćaj 12.000 dinara za najviše 20 grla i nabavku umatičenih grla krmača – povraćaj 20.000 dinara za najviše pet grla, ali i za osiguranje useva i životinja – povraćaj 30 odsto do 20.000 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.