U trendu

Lučica kod Požarevca dobila poštu i internet kutak

Kao i svake sedmice od početka godine, i ove je sprovođenjem društveno-odgovorne akcije „52 pošte za 52 nedelje” zaživela jedna seoska pošta.

Stanovnicima Lučice nadomak Požarevca, danas je novu poštu s internet kutkom predao na upotrebu Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije”, koji je tom prilikom istakao:

„Danas smo u mestu koje je dobilo školu 1840. godine, kada je proradila i prva pošta u Srbiji, i na ovaj način simbolično povezujemo tradiciju prvog pisma, prve pošte ovde u Lučici i savremenog komuniciranja putem besplatnog internet kutka. Ovo veliko selo sada ima sve što treba da ima svako srpsko selo – školu, crkvu, ambulantu, poštu – i može da se posveti jačanju privredne aktivnosti. Želim da ova pošta bude mesto koje će sa punim opravdanjem služiti meštanima i njihovim potrebama.“

Da je Pošta bila i ostala važan privredni sistem sa sluhom za novo vreme i potrebe svojih korisnika ukazao je i Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, naglasivši. „Napor države, lokalne samouprave i Pošte Srbije da se u Lučici unapredi život je vrlo značajan. Smatram da je naša dužnost da svakodnevno unapređujemo život naših sugrađana. Ne želimo da gledamo unazad i zašto nešto do sada nije urađeno, već gledamo unapred, razmišljamo kako da uradimo još više, još bolje i još brže.“

Predsednik MZ „Lučica” Ivan Milenković zahvalio je Pošti Srbije što se  približila meštanima i što će im svojim uslugama pojednostaviti život na selu.

Više od 900 domaćinstava i oko 2.500 stanovnika Lučice do sada su primali pošiljke iz Požarevca, gde su išli i da plaćaju račune, porez i druge dažbine. Sada imaju poštu i poštara u centru svog sela, na svom kućnom pragu. I za pedesetak pravnih lica ovog kraja otvaranje pošte 12112 Lučica značiće olakšano poslovanje, a neke Lučičane će možda i ohrabriti da pokrenu sopstveni biznis.

Pošta u ovom pomoravskom selu otpočela je rad zahvaljujući zajedničkim snagama – mesna zajednica je ustupila prostor, čije je renoviranje finansirao grad Požarevac, a poštanski majstori su se pobrinuli za opremanje enterijera odgovarajućim standardizovanim poštanskim sredstvima. Kako je i ova poslovnica povezana u jedinstvenu aplikaciju Post-tis, koju su kreirali najbolji informatičari i tehnolozi Pošte Srbije, korisnici će moći da računaju na jednostavne, brze i sigurne poštanske i platne servise. Usluge najvišeg kvaliteta po najpovoljnijim cenama biće im dostupne svakog dana u radnoj nedelji od 8 do 14 časova.

Poseban dar Pošte Srbije, pogotovo starijim generacijama, jeste besplatan internet kutak, a upravnik pošte i poštar uvek će biti spremni da pomognu svojim sugrađanima u ovladavanju savremenim vidovima komunikacije.

Prvi korisnici usluga u pošti 12112 Lučica bili su mali privrednici „Didić” i „Branko Moravac”, potpisnici ugovora u sklopu promotivne akcije „Post-ekspres za 99 dinara”, koja je produžena do kraja juna i koja podstiče razvoj preduzetništva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar