U trendu

Lufthanza i MSC zainteresovani za 40% udela u ITA Ervejzu

BERLIN – Nemačka avio-kompanija Lufthanza i švajcarsko-italijanski konglomerat MSC izrazili su zainteresovanost da preuzmu 40 posto udela u ITA Ervejzu, italijanskom državnom avio-prevozniku, nasledniku nekadašnje Alitalije.

Konglomerat MSC, sa sedištem u Ženevi, saopštio je da zajedno sa Lufthanzom namerava da uspostavi partnerstvo sa italijanskom vladom, koja je 100-procentni vlasnik ITA Ervejza, te da je predviđen period od 90 dana za ekskluzivne pregovore, piše Fajnenšel tajms (FT).

Iz MSC-a, najveće svetske grupe za brodski kontejnerski transport, dodali su da će im taj sporazum pomoći da prošire poslovanje i na kargo avio-prevoz, koji je zabeležio uspon tokom pandemije.

ITA Ervejz je saopštila da su MSC i Lufthanza predložili vladi Italije da zadrži manjinski udeo u avio-kompaniji.

Lufthanza je potvrdila partnerstvo sa MSC-om za kupovinu italijanskog avio-prevoznika, ali nije iznela bilo kakve detalje, dodaje FT.

Rojters prenosi da portparol Lufthanze nije komentarisao vest, ali da je naglasio da je nemački avio-prevoznik otvoren za savez sa ITA Ervejzom.

Italijanski dnevnik Il Foljo izvestio je da bi ugovor mogao da bude postignut i objavljen već sledeće nedelje.

Ranije ovog meseca, britanska novinska agencija je pisala da je ITA povodom partnerstva u kapitalu u kontaktu sa više avio-kompanija, uključujući Lufthanzu, Britiš Ervejz i Delta Er Lajns.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar