U trendu

Lykos iz Bijeljine prikupio 12 mln $ na Australijskoj berzi

BIJELJINA – Kompanija Lykos Balkan Metals, sa sedištem u Bijeljini, uvrštena je danas na Australijsku berzu (ASX – Australian Securities Exćange), postavši tako prva u rudarskoj industriji Republike Srpske koja se našla na ovoj berzi, a druga u Bosni i Hercegovini, objavio je portal klix.ba.

Ovo privredno društvo je podružnica australijske firme Lykos Metals Limited, čiji je osnivač i idejni tvorac Miloš Bošnjaković, koja je jutros listirana na Australijskoj berzi pod oznakom ASX:LYK.

Bošnjaković je takođe direktor Lykos Balkan Metalsa.

Matična australijska kompanija planira da putem podružnice u Bijeljini investira u geološka istraživanja bazičnih i plemenitih metala na tri lokacije u Republici Srpskoj – u opštinama Petrovo, Mrkonjić Grad, Čajniče, i delom u opštinama Jezero i Šipovo.

Za projekte u Srpskoj Lykos je, listiranjem na ASX, obezbedio 12 miliona australijskih dolara (8,9 miliona američkih dolara).

Podihvat Lykosa će biti fokusiran na istraživanje ekonomski isplativih rezervi ruda olova, cinka i bakra u cilju otvaranja ekološki održivih rudnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar