U trendu

Magazin „Benker“ proglasio OTP banku za najbolju u Srbiji

LONDON – OTP banka proglašena je za najbolju banku u Srbiji na tradicionalnoj dodeli godišnjih nagrada svetskog finansijskog magazina „Benker“, saopštila je danas ta banka.

Prestižnu nagradu primio je predsednik Izvršnog odbora OTP banke Predrag Mihajlović na ceremoniji u Londonu, koja je održana u sklopu Globalnog bankarskog samita.

Navodi se da godišnja priznanja za najbolju banku finansijskog magazina „Benker“, sa skoro stogodišnjom tradicijom poslovanja u okviru svetske finansijske grupe „Fajnenšel tajms“, važe za tržišni standard za izvrsnost u bankarstvu i za najprestižnija priznanja u finansijskom svetu.

„Završeno spajanje tako velikih razmera usred globalne pandemije zaslužuje svako poštovanje i iz tog razloga nagrada za najbolju banku u Srbiji 2022. godine dodeljuje se OTP banci.

Dodatno, ovu nagradu OTP banka je osvojila i zbog svojih snažnih finansijskih rezultata, ESG strategije i učinjenog napretka u oblasti digitalne transformacije“, izjavila je urednica „Benkera“ Džoj Maknajt obrazlažući nagradu, prenosi OTP banka.

Predsednik Izvršnog odbora OTP banke Predrag Mihajlović rekao je da je nagrada svetskog magazina još jedna potvrda apsolutne posvećenosti i ekspertize banke na čijem je čelu.

„Uspeli smo da ostvarimo rekordne rezultate poslovanja i dvocifren rast u svim poslovnim segmentima. OTP banka ostvarila je u prvih devet meseci ove godine profit pre oporezivanja u iznosu od 92 miliona evra, uz povraćaj na kapital od 15 odsto. Dodatno smo učvrstili poziciju najvećeg kreditora privrede i stanovništva, kao i lidera na tržištu faktoring, lizing i e-commerce usluga“, rekao je Mihajlović, prenosi se u saopštenju.

OTP banka navodi de je poslednjeg dana septembra ove godine njena aktiva iznosila 6,26 milijardi evra, što predstavlja porast neto aktive za 15,1 odsto u odnosu na treći kvartal 2021.

Dodaje se da je, kada je reč o kreditima, OTP banka zabeležila ukupan iznos od skoro 4,8 milijardi evra, što predstavlja porast od 15,4 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, čime je zadržano prvo mesto na srpskom tržištu sa učešćem od 17,6 odsto.

Ističe se da je banka ostvarila odlične rezultate u prethodnom periodu i u oblasti depozita, sa godišnjim rastom od 11,7 odsto i tržišnim učešćem od 11,8 odsto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar