U trendu

Manojlović: Vlast upropastila energetski sistem, cenu nesposobnosti i bahatosti plaćaju gradjani

Direktor pokreta „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović rekao je danas da je vlast upropastila energetski sistem, a da cenu te nesposobnosti plaćaju gradjani jer će od 1. januara poskupeti električna energija za osam odsto, a gas za 11 odsto.

„Nesposobno stranačko rukovodstvo uništilo je Elektroprivredu Srbije (EPS), a ni zalihe uglja nisu na vreme premljene“, rekao je Manojlović, a saopštio taj pokret.

Razlog tome je, prema njegovim rečima, činjenica da se u državnom i javnom sektoru postavljaju na ključna mesta lica koja su stranački podobna, a ne stručna.

Dodao je da u državnom i javnom sektoru, postoji veliki broj stručnih i poštenih ljudi, ali je ključan sistem selekcije zasnovan na principu partijske podobnosti.

„Neverovatno deluje da je nova ministarka energetike Dubravka Djedović nastavila kao i njena prethodnica da se više bavi u javnosti pitanjem Rio Tinta i litijuma, nego poskupljenjem struje i gasa što će uticati na život običnog naroda i njihovih porodica“, rekao je Manojlović.

Dodao je da „ministarku plaćaju gradjani, a koliko zna zvanično da je ne plaća Rio Tinto“.

„Ona bi trebalo da je ministarka Srbije, a ne ministarka Rio Tinta“, rekao je Manojlović.

On je rekao da su „predstavnici vlasti, a i brojni tabloidi isticali više puta lažnu vest, a to je da su aktivisti tražili zatvaranje svih rudnika, što je apsolutna neistina“.

„Ova neistina trebalo je da prebaci odgovornost sa vlasti na drugog zbog činjenice da je energetski sistem ugrožen i da Srbija koja je ranije bila izvoznik struje i od toga imala visoke prihode, sada tu istu struju uvozi. Struju nismo uvozili i pored restrikcija čak ni za vreme bombardovanja“, rekao je Manojlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar