U trendu

Marković Palma: U odnosu na broj stanovnika, Jagodina ima više turista nego Pariz

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas da, u odnsu na broj stanovnika, Jagodina godišnje ima više turista nego Pariz.

„Šire područje Pariza ima pet miliona stanovnika i godišnje 20 miliona turista, što je četiri puta više u odnosu na broj stanovnika. Jagodina ima 70.000 stanovnika, a 400.000 turista godišnje, što je 5,5 puta više od broja stanovnika, a nemamo ni Ajfelovu kulu, ni Mona Lizu, a turizam donosi nova radna mesta“, rekao je Marković na manifestaciji „Otvoreni dan“ u Jagodini, prenela je ta lokalna samouprava.

Marković je dodao da je danas, po informacijama gradskih službi, u Jagodinu došlo oko 10.000 ljudi iz više od 50 gradova i opština u Srbiji, kao i iz inostranstva.

„Jagodina je grad velikog srca i grad gostoprimstva. Danas u Jagodini kada tražite sobu u hotelu ili apartmanu na bukingu, sve je zauzeto, nemamo slobodnih soba i to jeste problem i moj poziv investitorima koji se bave hotelijerstvom je da dođu i naprave hotele u Jagodini“, kazao je on.

Manifestacija „Otvoreni dan“ u Jagodini donosi besplatan ulazak u sve turističke destinacije u tom gradu – Akva park, Muzej voštanih figura i Zoološki vrt, a u istom kompleksu je i šetalište „Potok“ s veštačkim vodopadom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar