U trendu

Mars zbog spora oko cene ne isporučuje proizvode lancu REWE

BEČ – Koncern „Mars“ ne isporučuje više svoje proizvode lancu supermarketa „REWE“ Austrija zbog spora oko cene.

„Tačno je da je ‘Mars’ obustavio snabdevanje „REWE“ u Austriji „, potvrdio je portparol lanca Paul Pečaher za dnevnik “ Salcburger Nahrihten „.

Tako „Mars“ ne isporučuje više ni čokoladice, ali ni hranu za pse i mačke marke „Pedigre“ i „Viskas“, kao ni žvake „Vriglejs“ ili pirinač „Bens Rajs“.

„‘Mars'“ je za svoje proizvode tražio veću cenu i to u visini koja za nas nije razumljiva i koja je prevelika“ , objašnjava Pečaher.

On je ukazao da su cene sličnih proizvoda konkurencije manje poskupele i da „Mars“ u drugim zemljama za svoje proizvode traži manje cene.

„Nećemo dozvoliti da potrošači u Austriji plaćaju jasno više nego u drugim zemljama“, naglasio je Pečaher.

On je dodao da „Mars“ manje povećanje cene nije prihvatio i doneo odluku o obustavi isporuka.

Pečaher je rekao da se još vode pregovori i da potrošači neće osetiti izostanak isporuka, jer u skladištu ima dovoljno robe „Marsa“.

Problemi postoje i sa pojedinim proizvodima drugih međunarodnih marki.

U to spada i sir „Filadelfija“ koji proizvodi „Mondelez“, čips „Pringls“ kompanije „Kelogs“, kao i pojedini proizvodi koncerna „Haribo „, dodao je Pečaher ukazujući da je „REWE“ uspeo sa velikim domaćim proizvođačima da postigne dogovor.

I švajcarski lanac „Koop“ izbacio je više proizvoda kompanije „Mars“ iz svog asortimana, jer je taj koncern tražio „nadprosečno visoko povećanje cena“.

Inače „Mars“ snabdeva u Nemačkoj „REWE“, u okviru koga radi austrijska ćerka firma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.