U trendu

Martinovic: Najmanja stopa nezaposlenosti u II kvartalu, 8,9%

BEOGRAD – U Srbiji je u drugom kvartalu ove godine zabeležena rekordno niska stopa nezaposlenosti od 8,9 odsto, dok je stopa zaposlenosti iznosila više od 50 odsto, izjavio je za Tanjug direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović.

„Kada se tome doda i da se broj nezaposlenih stalno smanjuje, a na našoj evidenciji ih je trenutno nešto više od 440.000, jasno je da postoji puna stabilnost na tržištu rada“, istakao je on.

Tome svakako doprinose i mere aktivne politike zapošljavanja koje se finansiraju preko programa NSZ, a prema rečima sagovornika Tanjuga, još ima prostora za neke od tih programa.

„Takvi su programi pripravnika, sticanja praktičnih znanja, zatim obuka kod poznatog poslodavca, bilo da je reč o obuci za nezaposlene ili postojeće zaposlene koji mogu da se zahvaljujući našim podsticajima prekvalifikuju“, rekao je Martinović.

Naveo je da će ovi programi trajati do kraja novembra a nakon toga će ostati raspoloživi programi za zapošljavanje osoba sa invaliditetom koji traju do kraja godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar