U trendu

Mask dostavio ponudu za 100-procentno preuzimanje Tvitera

NJUJORK – Američki milijarder Ilon Mask je dostavio ponudu za 100-procentno preuzimanje Tvitera po ceni od 54,20 dolara po akciji, navodeći da taj društvenih medij treba transformisati u privatnu kompaniju, javlja CNBC.

„Uložio sam u Tviter jer verujem u njegov potencijal da postane platforma za slobodu govora širom sveta, jer smatram da je sloboda govora društveni imperativ za funkcionalnu demokratiju“, napisao je Mask u pismu upućenom predsedniku Tvitera Bretu Tejloru.

Akcije Tvitera skočile su za 12 posto na trgovanju pre zvaničnog početka radnog vremena na Vol Stritu, nakon što su u sredu zaključene na nivou od 45,85 dolara po akciji.

Mask, koji je glavni izvršni direktor kompanija „Tesla“ i SpejsEks, naveo je u pismu da od kada je počeo da investira u Tviter, tek sada shvatah „da kompanija nec´e ni napredovati ni služiti slobodi govora kao društvenom imperativu u svom trenutnom obliku“, i da treba da se transformiše u privatnu kompaniju.

„Kao rezultat toga, nudim da kupim 100 posto Tvitera za 54,20 dolara po akciji u gotovini, što je premija od 54 posto u odnosu na dan pre nego što sam počeo da ulažem u Tviter i premija od 38 procenata u odnosu na dan pre nego što je moja investicija bila javno objavljena. Ovo je moja najbolja i konačna ponuda i ako ne bude prihvaćena, morao bih da preispitam svoju poziciju kao akcionara. Tviter ima izuzetan potencijal. Otključaću ga“, poručio je Mask u dopisu predsedniku tog društvenog medija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar