U trendu

Matić i Đurovic o unapređenje saradnje SRB i CG u turizmu

BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, Goran Đurović, razgovarali su danas u Palati Srbija u Beogradu, o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti turizma. „Potrebno je osmisliti zajedničke turističke proizvode i nastaviti saradnju na projektima u oblasti turizma koji su usmereni ka fondovima Evropske unije, u cilju kreiranja zajedničke turističke ponude i promovisanja turističkih destinacija“, rekla je Matić.

Ona je navela da je tržište Crne Gore prioritetno emotivno turističko tržište za Srbiju, a da su se turisti iz Crne Gore u prva tri meseca ove godine našli na šestom mestu prema broju dolazaka u Srbiju, saopšteno je iz srpskog ministarstva.

„Cilj ove posete je da pošaljemo poruku da naši odnosi treba da se podignu na viši nivo, da je Crna Gora interesantna turistička destinacija za turiste Srbije, kao što je Srbija interesantna građankama i građanima Crne Gore. Želimo da osvajamo nova tržišta i negujemo postojeća. Ne smijemo zaboraviti da je region ključan u broju turista, zbog toga sam danas ovde ceneći broj turista iz Srbije koji posećuju Crnu Goru svake godine i nadam se da se vraćaju sa lepim utiscima. Poručujem svim građanima i građankama Srbije da su dobrodošli i ove sezone u Crnu Goru“, poručio je ministar Đurović.

Ministri su izrazili uverenje da će se, uz zajednički rad u okviru novoformirane radne grupe za promociju u oblasti turizma Srbije i Crne Gore, postići značajni rezultati u obe države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.