U trendu

Matić: Leskovačka roštiljijada, jedna od najvećih privredno turističkih manifestacija u Evropi

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić ocenila je danas da je Roštiljijada u Leskovcu jedna od najvećih privredno – turističkih manifestacija u Evropi.

Matić je, tokom posete 31. Roštiljijadi navela da se zbog te manifestacije Leskovac na turističkoj karti Srbije prepoznaje po specijalitetima sa roštilja, saopštilo je njeno ministarstvo.

„Ovo umnogome doprinosi porastu imidža Leskovca kao velikog centra juga Srbije, imajući u vidu da manifestaciju godišnje poseti blizu pola miliona posetilaca“, rekla je ona.
Dodala je da je Leskovac grad duge i bogate istorije, sa mnogim prirodnim lepotama u okolini.

Podsetila je da je blizu planina Kukavica, koju mnogi smatraju i vazdušnom banjom, Grdelička klisura, Strogi rezervat prirode „Zeleniče“ i ostaci tvrdjave iz 15. veka, Skobaljić grad.

Prema njenim rečima, tu je i jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Srbiji, Caričin grad, koji privlači veliku pažnju turista.

Matić je istakla da je resorno ministarstvo u periodu 2015-2021. za projekte razvoja turizma u Leskovcu ukupno opredelilo 34.500.000 dinara, od čega je 19.500.000 dinara za manifestaciju Roštiljijada.

Ona je rekla da je u 2021. Ministarstvo odobrilo 10.000.000 dinara za sanaciju omladinskog naselja na Vlasinskom jezeru.

Matić je dodala da će time biti obezbedjeni uslovi za odmor, rekreaciju i edukaciju, kao i unapredjenje i osavremenjivanje smeštajnih kapaciteta.

Prema njenim rečima, to će doprineti stvaranju „opšteg pozitivnog imidža Vlasine“ kao konkurentne destinacije i stvaranju „turističkog proizvoda Vlasinskog jezera“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.