U trendu

Matić s ministrom turizma Italije o vinskom turizmu

BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić danas je razgovaralsa ministrom turizma Republike Italije Masimom Garavaljom o vinskom turizmu.

Ona se s ministrom sastala uoči 6. Globalne konferencije Svetske turističke organizacije o vinskom turizmu u italijanskom gradu Albi, a u razgovoru je izrazila zaniteresovanost Srbije za razmenu znanja i iskustava sa Italijom, imajući u vidu uspehe Italije u vinskom turizmu, kao i za italijanska ulaganja u srpski spa i velnes turizam.

Matić je takođe govorila o rezultatima inicijative „Otvoreni Balkan“, potencijalima vinskog turizma u Srbiji i u regionu, posebno istakavši regionalni projekat „Vinski putevi Otvorenog Balkana“.

„Verujemo da je vino važan deo budućnosti turizma u Srbiji, ali i u regionu. Mapirajući zajedničke puteve vina, stvaramo važan turistički brend „Otvorenog Balkana“ za koji smo uvereni da će postati jedna od najvažnijih i najpoželjnijih destinacija kada je reč o vinskom turizmu u Evropi i svetu“, izjavila je ministarka.

Ona je istakla i da je Srbija ove godine ostvarila izuzetne rezultate u sektoru turizma sa skoro tri miliona turista i blizu 10 miliona noćenja, odnosno povećanjem u ukupnom broju turističkih dolazaka za skoro 50 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.