U trendu

Matić: Sporazum sa Rusijom o gasu odlicna vest za Srbiju

BEOGRAD – Produženje važenja Uredbe Vlade Srbije o gorivu je u funkciji zaštite standarda građana i normalnog funkcionisanja života, jer su energenti preduslov za to a njihova cena je važna i za određivanje inflacije i to je jedan od razloga zašto je Vlada odlučila da uredba i dalje bude na snazi, izjavila je za Tanjug ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je ocenila da je veoma dobro što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić postigao sa Rusijom sporazum o gasu i da se očekuje da će se nakon tog dogovora kraj godine dočekati mnogo mirnije i da će to uticati na povoljniju situaciju sa enetegntima.

„To je veoma dobra vest koja će pozitivno uticati i na dalje inflatorne pritiske u Srbiji“, istakla je Matić..

Kada je reč o samitu Otvorenog balkana u Ohridu koji je planiran za 7. i 8. jun i gde se očekuje da i Crna Gora bude posmatrač, ministarka je rekla da je inicijativa Otvoreni Balkan dobra perspektiva za ceo region.

„Dobro je što će doći i crnogorski premijer Dritan Abazović i to je korak bliže pridruživanju Crne Gore ovoj inicijativi koja ima za cilj da nas ujedini u ekonomskom boljitku“ rekla je ona.

Matić je navela da bi na samitu trebalo da se potpiše više sporazuma i memoranduma koji će olakšati promet roba i usluga i da će građani na taj način osetiti benefite ove inicijative.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.