U trendu

Matić: Turisticka sezona dobro pocela, ocekujem dobru godinu

BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je danas da očekuje dobru turističku sezonu na šta upućuju i dosadašnji podaci prema kojima je do 25. maja u Srbiji bilo više od 1,2 miliona turista i zabeležen je porast broja dolazaka stranaca za 162 odsto.

Podsetila je da je 2021. bila odlična i rekordna sa deviznim prilivom većim od 1,5 milijardi evra i sa više od dva i po miliona turista.

„Imamo i porast deviznog priliva i to nas ohrabruje da će ova godina biti još uspešnija nego prošla. Turistička organizacija Srbije je pojačala promotivne aktivnosti, posebno kada je reč o regionalnom tržištu jer su naši najverniji i najbrojniji gosti iz regiona“, rekla je ministarka za Tanjug.

Kada je reč o cenama rominga i njegovom ukidanju podsetila je da u zemljama Zapadnog Balkana rominga više nema.

„U Briselu 6. i 7. juna počinju razgovori i sa zemljama Evropske unije o smanjenju i postepenom ukidanju rominga Zapadnog Balkana sa EU. Sa Grčkom imamo sparazum o smanjenju cena rominga, a predstavnici Zapadnog Balkana će u Briselu sa Evropskom komisijom razgovarati o tome kako se može postepeno smanjiti roming Zapadnog Balkana i EU“, rekla je za Tanjug ministarka Tatjana Matić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.