U trendu

Matic: U Mislenovom vodicu 14 restorana iz Beograda

BEOGRAD – Mišlen vodič je uvrstio Beograd i Srbiju u svoju selekciju i preporučio 14 prestoničkih restorana, od kojih je jednom dodeljena oznaka „Bib Gourmand“ , saopštilo je ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija a resorna ministarka Tatjana Matić je ocenila da je izuzetna čast i prestiž naći se na ovoj, svetskoj gastronomskoj mapi.

„Beograd je još jednom dokazao da je vrhunska gastronomska destinacija na međunarodnoj sceni, koja nudi bogata, raznovrsna i dinamična gastronomska iskustva. Ovo priznanje kvalitetu i autentičnosti naše kulinarske delatnosti je od velikog značaja za celokupnu turističko-ugostiteljsku privredu kao podsticaj dostizanju vrhunskog kvaliteta i prepoznatljivosti, ali i veće vidljivosti i promocije turističke ponude naše zemlje”, istakla je ona.

U saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i ugostiteljstva se navodi da se u Mišlenovom vodiču našlo 14 beogradskih restorana, od kojih je Iva New Balkan Cuisine dobio oznaku ,,Bib Gourmand”, koju dobijaju restorani vrhunskog gastronomskog kvaliteta i koji nude odličnu vrednost za uloženi novac.

Ostali restorani su svrstani u kategoriju preporučenih i to su Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Caffe Cucina, Mezestoran Dvorište i Langouste.

Takođe i restoran Bela Reka, koji je posebno prepoznat zbog svoje posvećenosti održivom razvoju i činjenice da su sastojci koji se koriste za pripremu hrane u ovom restoranu potpuno organski i dolaze sa Homoljskih planina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar