U trendu

Memić: Kragujevac nije iskoristio turističke potencijale

KRAGUJEVAC – Ministar turizma i omladine Husein Memić obišao je danas u pratnji gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića završne radove na izgradnji Turističkog zabavnog-rekreativnog parka na jezeru „Bubanj“ u Kragujevcu koji će biti otvoren na proleće sledeće godine.

Memić je rekao da će sa završetkom parka biti zaokružena turistička infrastruktura jezera „Bubanj“.

Ukupna investicija MINISTARSTVA I GRADA KRAGUJEVCA u turističku infrastrukturu jezera je 113 miliona dinara.

Ministar je nakon obilaska radova ocenio da je korišćenje turistikčih potencijala Kragujevca daleko ispod mogućnosti dodavši da turistički promet u najvećem gradu Šumadije potpuno neopravdano zaostaje za drugim velikim gradovima u Srbiji.

„Tu sliku ćemo morati da menjamo, kako kroz nove investicije i ulaganja države i privatnog sektora, tako i promenom namene i stavljanjem u funkciju razvoja turizma objekata koji predstavljaju industrijsko nasleđe po kojem je Kragujevac jedinstven“, rekao je Memić.

On je ukazao na značaj revitalizacije muzejskog kompleksa Vojno-tehničkog zavoda u Kragujevcu, mesta na kome je započeta industrija na celom Balkanu i osnovana prva fabrika oružja, dodavši da će ta ustanova biti od velikog značaja za turističku ponudu Kragujevca.

Memić je pozvao nadležne u Kragujevcu da se prijave na konkurs Ministarstva za projekte razvoja turističke infrastrukture, koji će biti objavljen početkom sledeće godine i podsetio da je od 2015. godine do danas Kragujevac dobio 69,5 miliona dinara po ovom osnovu.

Ministar je obišao park ispred Doma kulture u Kniću u koji je ministarstvo ove godine uložilo sedam miliona dinara i Lovački dom u Rači za koji su opredeljena sredstva u iznosu od 10 miliona dinara.

Memić je tokom posete Kragujevcu u lokalnoj Kancelariji za mlade razgovarao o izazovima u obrazovanju, zapošljavanju i svim drugim temama za koje je zainteresovana ova populacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.