U trendu

Memić: Očekujemo veliki broj kineskih turista

BEOGRAD – Srbija spremno dočekuje dolazak kineskih turista, rekao je danas Ministar turizma i omladine Husein Memić povodom odobrenja Narodne Republike Kine svojim građanima da grupno putuju u Srbiju.

„Ono što nam fali jesu kineski prevodioci, Kinezi žele da imaju mogućnost kada dođu ovde, da ih neko vodi da oblize i da im to što bolje pokaže“, naveo je Memić.

Ministar je podsetio da su kineski građani 2019. godine bili prvi po broju turista i rekao da očekuje da će ovogodišnje posete premašiti brojku od pre tri godine.

„Zaista je ovo velika vest i ja sam siguran da će ove godine biti više turista nego 2019. godine kada je Kina bila prva po dolasku tursita“, rekao je Memić.

Komentarišući najatraktivniju destinaciju za kineske turiste ministar je naveo da se oni najviše interesuju za Beograd i dodao da se radi na tome da im se prikažu i druge destinacije.

„Mi zaista želimo da prikažemo Srbiju onakva kakva jeste. Oni se najviše interesuju za Beograd, ali verujem da ćemo, zahvaljući svemu što smo uradili izgradnjom puteva i približavanjem destinacija, uspeti da predstavimo kinezima Srbiju i van Beograda“, izjavio je Memić.

On je dodao i da je Srbija uvela drugi nedeljni let za Tijenđin, na kojem je leteo sa premijerkom Anom Brnabić i podsetio da je Srbija sa Kinom u bezviznom režimu.

Memić je rekao da građani Kine nisu dolazili u Srbiju zbog zabrane uzrokovane strožim merama zbog Kovid-19.

„Kina se zadnja otvorila prema svetu i pre mesec dana je izašla nova lista sa 20 zemalja među kojima je i Srbija“, naveo je on.

Ministar je rekao da je za vreme Sajma turizma izrazio želju predstavnicima Narodne Republike Kine da odobre putovanja njihovim građanima u Srbiju i dodao da su kineski predstavnici bili u obilasku Srbije.

„Oni su oblilazili Srbiju, tu je dosta doprinela naša Turistička organizacija Srbije koja ih je vodila, radila sastanek B2B sa našim ljudima ovde i nakon dve ili tri nedelje imamo novu listu među kojima je Srbija“, zaključio je Memić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar