U trendu

Mercator-S postala jedina Family Friendly kompanija u Srbiji

BEOGRAD – Kompanija Mercator-S saopštila je danas da je dobila Family Friendly Enterprise sertifikat, kojim se usklađivanje privatnog i poslovnog života zaposlenih podiže na viši nivo, te je postala jedina TRGOVAČKA kompanija u Srbiji sa ovim priznanjem.

Kako je navedeno u saopštenju, TMS CEE je prema sertifikacionoj šemi „Ekvilib“ Instituta iz Slovenije dodelio kompaniji ovaj sertifikat nakon sprovedene evaluacije korporativne politike kojom je poboljšala rad i iskustvo zaposlenih.

Sertifikat je potvrda da firma svojim zaposlenima nudi benefite kao slobodan dan kada im dete polazi u školu i skraćenu radnu nedelju kada ono polazi u vrtić.

Takođe, ovakvim načinom poslovanja predviđeno je plaćeno odsustvo zbog porodičnih obaveza, postepen povratak na posao nakon dužeg odsustva i paket besplatnih privatnih zdravstvenih usluga, ali i mnoge druge beneficije koje pomažu zaposlenima da poboljšaju kvalitet života.

Direktor sertifikacione kuće TMS CEE Boško Gavović istakao je da je Family Friendly sertifikat dokaz da kompanija Mercator-S sprovodi niz mera kojima utiče na usklađivanje poslovnog i privatnog života.

„Family Friendly Enterprise sertifikat se dodeljuje kompanijama koje svojim zaposlenima omoguće da lakše usklade privatni život i obaveze na poslu, a Mercator-S je zaista puno uradio u tom segmentu. Family Friendly koncept implementirale su vodeće kompanije u oblastima telekomunikacija, medija, finansija, a evo sada imamo i prvi trgovinski lanac u Srbiji koji može da se pohvali time da je dokazano porodično prihvatljiv“, rekao je Gavović.

Direktorka područja ljudskih resursa u kompaniji Mercator-S Jelena Šribar navela je da ova kompanija ima više od 8.300 ljudi i da se zalaže da se „čuje glas“ svakog zaposlenog.

Dodala je da je firma organizovala istraživanje o zadovoljstvu u kojem je učestvovalo više od 90 odsto zaposlenih u kompaniji, te da su na ošnovu rezultata donete mere kojima su poboljšani segmenti koje oni smatraju najvažnijim.

„Divno je što smo za trud prepoznati i kroz dobijanje ovog prestižnog sertifikata i nadamo se da ćemo ovakvim svojim pristupom motivisati i ostale poslodavce u Srbiji da dodatnu pažnju obrate na podršku zaposlenima u usklađivanju privatnih i poslovnih obaveza“, rekla je Šribar.

Predsednik Zajednice Sindikata Srbije u kompaniji Mercator-S Aleksandar Đorđević smatra da je ovaj sertifikat dokaz da je Mercator-S savremen sistem koji prepoznaje vreme u kom živimo i razume potrebe svojih zaposlenih.

„Drago mi je što je naša kompanija spremna da na praktičan način uradi sve što može da se zaposleni osećaju lepo, i da budu ponosni što su deo Mercator-S tima. Svi živimo veoma ubrzano i ovakvi benefiti će pomoći da se uskladi poslovni i privatni život“, kazao je Đorđević.

Mercator-S je kompanija koja je od početka godine zaposlila više od 1.600 novih ljudi, a u ovom trenutku ima otvorene konkurse za više od 300 radnih mesta širom cele Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.