U trendu

Merkle: Nastavljamo investicije i zaposljavanje u Srbiji

BEOGRAD – Svetska kompanije za softverska rešenja zasnovana na podacima Merkle najavila je da će ove godine nastaviti sa investiranjem u Srbiji i da će povećati broj zaposlenih u našoj zemlji.

Namera je da zaposli sa 130 na više od 200 visokokvalifikovanih softverskih inženjera i konsultanata.

Kancelarija Merkle u Srbiji planira, pored Beograda, da otvori i regionalne kancelarije u Novom Sadu i Nišu.

U fokusu zapošljavanja, kao je saopšteno, biće programeri koji rade u java programskom jeziku, stručnjaci za frontend i .NET tehnologije, dizajneri, QA i salesforce eksperti.

„Srbija je već duže vreme jedna od najatraktivnijih lokacija za razvoj u okviru Merkle Dać grupe, pre svega zbog velikog broja izuzetno obrazovanih softverskih inženjera, zbog čega smo odlučili da odemo još jedan korak dalje, a to je da stvorimo regionalno prisustvo u zemlji. Od našeg dolaska u Srbiju, beogradska kancelarija konstantno beleži rast zaposlenih. Već smo u procesu otvaranja i kancelarije u Novom Sadu, a razmatramo da otvorimo predstavništvo i u Nišu“, rekao je novi izvršni direktor srpske kancelarije kompanije Merkle Ivan Isailović.

Kompanija Merkle, jedne od istaknutih svetskih digitalnih agencija koja pruža „full-service“ softverska rešenja za korisničko iskustvo zasnovano na podacima, nastala je spajanjem agencija Namics i Isobar iz Švajcarske, od kojih je Namics prisutan u Srbiji od 2014. godine.

Zajedno su deo multinacionalne Dentsu Aegis grupe koja zapošljava više od 66.000 ljudi u 146 zemalja sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.