U trendu

Merošina privlačna investitorima, otvaraju nove fabrike

MEROŠINA – Kompanija „Tim Industrial Stil“ ima u planu da proširi poslovanje na opštinu Merošina i da zaposli sedamdesetak radnika, izjavio je predsednik te opštine Saša Jovanović.

Merošina je u pregovorima sa nekoliko firmi koje su zainteresovane da otvore pogone u ovoj opštini na jugu Srbije i zaposle nove radnike, rekao je Jovanović, a prenosi portal eKapija.

Prema njegovim recima, firma „Tim Industrial Stil“, koji se bavi proizvodnjom lake metalne konstrukcije, a koja posluje u Nišu, već adaptira jednu zgradu u Merošini zbog proširenja posla.

Jovanović navodi da je za investiranje u Merošinu zainteresovana i kovačnica iz Niša „Ming kompani“.

„Oni žele da kupe zemljište na kojem bi gradili novu proizvodnu halu od 2.500 kvadrata u prvoj fazi, i zaposlili do 80 radnika, a iz kompanije su već poslali pismo o namerama Razvojnoj agenciji Srbije. Ukoliko dobiju pozitvno mišljenje, očekujemo da uskoro zapocnu radove“, navodi Jovanović.

U martu bi, kako kaže on, proizvodnju trebalo da poveća i „Altina“, firma koja se bavi proizvodnjom salveta, ubrusa i toalet paprira.
„Njih je pre nekoliko meseci kupila „AS trgovina“ koja ima oko 140 radnji širom Srbije. Tu sada radi oko 20 radnika, a plan je da bude zaposleno još 70 njih“, kazao je Jovanović.

Takođe, dodaje da su u pregovorima i sa još jednim potencijalnim investitorom, niškom kompanijom „Arhibet“ koja se bavi proizvodnjom behaton ploča.
Otvaranje novih radnih mesta bi dovelo Merošinu iznad republičkog proseka po zaposlenosti, zaključio je Jovanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.