U trendu

Metalac dominirao na tgovanju, indeksi i dalje u raskoraku

BEOGRAD – Promet na Beogradskoj berzi je više nego prepolovljen danas u odnosu na ponedeljak, a indeksi su nastavili kretanje u suprotnim pravcima

Ukupan promet na tržištu akcija iznosio je 8,6 miliona dinara (73,5 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je pao za trećinu procenta na 757,23 poena, dok je BELEXlajn zaključen na nepromenjenom nivou od 1.630,70 poena.

Na trgovanju je dominirao Metalac iz Gornjeg Milanovca, čija je akcija zabeležila rast vrednosti od preko 1,6 odsto na 1.900 dinara, a isprometovana je za 5,3 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je zaključila dan u minusu od 0,6 procenata, na 622 dinara, uz realizaciju od 0,5 miliona dinara, dok je saobraćajno preduzeće Lasta bilo lider na listi dobitnika sa skokom cene od 3,8 procenata, na 1.200 dinara, a istrgovano je u iznosu od 0,2 miliona dinara.

Snažno je pala valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna, za više od 2,8 posto na 3.400 dinara, pri čemu je ostvarila trgovanje od približno 0,2 miliona dinara, dok je akcija beogradskog preduzeća „Kopaonik“ za promet građevinskog materijala i ogreva isprometovana za preko 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 8.000 dinara.

Poljoprivredno društvo Omoljica se na MTP tržištu zadržalo na cenovnom nivou od 3.300 dinara, a zabeležilo je promet od 1,8 miliona dinara.

Ativnost stranih investitora na današnjem trgovanju bila je zanemarljiva.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim papirima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.