U trendu

Mihajlovic i Turanli o saradnji u energetici i investicijama

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, razgovarala je sa Emrulahom Turanlijem, vlasnikom turske kompanije „Tašjapi“, koja je angažovana na izgradnji dela auto-puta Beograd-Sarajevo i rekonstrukciji deonice puta Novi Pazar – Tutin, o saradnji i u sektoru energetske infrastrukture i investicijama u ovoj oblasti, saopšteno je iz kabineta Zorane Mihajlović.
Ministarka je navela da je ostvarena saradnja u periodu dok je bila na čelu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture osnova za nastavak poslovanja ove kompanije u Srbiji, sada u oblasti energetike.

„Predstavljate jednu od najboljih turskih kompanija, i ovde ste, pre svega, zahvaljujući odličnim odnosima koji postoje na predsedničkom nivou. Problemi koji su postojali su prevaziđeni i volela bih da nađemo način da sarađujemo i u oblasti energetike, jer imamo mnogo projekata i verujem da će neki od njih biti privlačni za vašu kompaniju“, rekla je Zorana Mihajlović.

Navela je da je Srbija na početku stvaranja nove energetske infrastrukture, jer 30 godina nije izgradila nijedan energetski kapacitet i prostor za ulaganja je ogroman pa se radi o projektima vrednim više od 20 milijardi evra.
Emrulah Turanli je rekao da se poslovi koje rade nastavljaju i da će biti još bolji i ukazao na dobru saradnju započetu u vreme dok je Mihajlović bila ministarka saobraćaja.

„Želimo da nastavimo razgovore o novim projektima koji su u planovima Ministarstva i da konkretnije razgovaramo o mogućnostima da investiramo i u tu oblast“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.