U trendu

Mihajlovic sa direktorima Ziđina o Cukaru Peki i investicij

BEOGRAD – Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom „Ziđin majninga“ Fu Feilongom i generalnim direktorom „Ziđin kopera“ Đan Simingom o rudarskim aktivnostima tih kompanija u Srbiji, investicijama u oblasti zaštite životne sredine i toku realizacije projekta novog rudnika „Čukaru Peki“.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na sastanku je bilo reči i o odlaganju otpada, izdavanju upotrebnih dozvola za nove objekte, inspekcijskom nadzoru, poboljšanju uslova rada, izgradnji novih TS.

Mihajlović je izrazila uverenje da je zajedničkim radom Ministarstva, lokalne samouprave, Instituta za rudarstvo i metalurgiju i kompanije moguće postići još veću efikasnost, ali i da se iskoriste svi potencijali.

„Dobra saradnja Srbije i Kine, naročito dvojice predsednika, otvara nam mogućnost da realizujemo velike projekte u oblasti rudarstva. Saradnja je od presudne važnosti, kao i poštovanje svih propisa i standarda zaštite životne sredine“, rekla je Mihajlović.

Istakla je da će sastanci sa predstavnicima te kompanije biti nastavljeni na nedeljnom nivou kako bi bile otklonjene se prepreke i kako bi bili zadovoljni i radnici i uprava, ali i svi građani Bora.

„Briga o zdravlju životne sredine i briga o lokalnoj zajednici osnova su održivog rudarstva koje želimo u Srbiji“, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je otvaranje rudnika „Čukaru Peki“ bitno ne samo za rudarstvo i privredu u Srbiji, već i za odnose dve države.

Fu Feilong i Đan Siming, informisali su potpredsednicu Vlade o planovima na polju razvoja kompanije u Srbiji, projektima koji su u toku i zahvalili na dosadašnjoj saradnji sa Ministarstvom.

Sastanku su prisustvovali i direktor Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor Mile Bugarin, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i predstavnici Ambasade NR Kine u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.