Mihajlović: Sve u vezi sa PK Zlatibor vraćamo na ponovno razmatranje

Potpredsednica Vlade, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je država zaštitila javni interes kad se radi o zemljištu Privrednog kombinata Zlatibor i da će sve u vezi sa njegovom privatizacijom biti vraćeno na razmatranje.

„Javni interes je najvažniji i interes koji država štiti svim svojim sredstvima. Mi smo javni interes zaštitili i štete nije bilo“, rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je, takođe, kazala, da je sasvim sigurno bilo određenih nepravilnosti u prvom stepenu i da se one sada istražuju.

Ministarka Mihajlović je u četvrtak, povodom rešenja Ministarstva građevinarstva da se Privrednom kombinatu „Zlatibor“, privatnoj firmi, dozvoli upis svojine nad 2.213 hektara zemljišta, koje je ranije bilo u državnom vlasništvu, izjavila da je Ministarstvo sve radilo po zakonu.

Mihajlović je rekla da spornih 2.213 hektara zemljišta po novom zakonu niko neće moći da dobije bez naknade.

„Onaj ko je sada vlasnik, platiće po tržišnoj ceni. Platio bi i po prethodnom zakonu. Ti su predmeti u izradi“, kazala je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, doneto rešenje nije konačno, a komisija je formirana jer je predsednik opštine reagovao, smatrajući da je tim rešenjem narušen javni interes.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da 2003. godine, kada je privatizovan PK „Zlatibor“, predmet privatizacije nije bilo zemljište koje je koristio taj kombinat, već objekti i sve ono što je činilo društveni kapital.

Kombinat i njegovu imovinu novi vlasnici su kupili za milion evra, a sada im se rešenjem Ministarstva daje u vlasništvo preko 2.213 hektara čija je tržišna vrednost četiri milijarde evra, tvrdi Stamatović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.