U trendu

Mihajlovic: Zastita zivotne sredine nam je zajednicki zadatak

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, kaže da je zaštita životne sredine globalno generacijsko pitanje koje traži jedinstven zajednički odgovor na pitanje kako da našu životnu sredinu učinimo još zdravijom.
“ Sa stanovišta Vlade Srbije to znači promenu zakona, nove ekološke politike i nova ogromna ulaganja koja moraju da se preduzmu u zaštiti životne sredine“, rekla je ministarka.

Ona je navela da to u energetici znači zelenu energetiku i zeleno rudarstvo.

„To znači novi investicioni program od 17 milijardi evra samo u oblasti energetike i rudarstva, koji treba da pomogne da smanjimo emisiju ugljen-dioksida najmanje za jednu trećinu”, rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, zelena agenda je novi model rasta i predstavlja nova, zelena radna mesta, nove zelene investicije, a treba da nam omogući da imamo zdravu životnu sredinu.

„Zato potpuno razumem svakog svakog građanina koji se u smislu borbe za zdraviji vazduh, zdravo tle i zdravu hranu bori za zdravu životnu sredinu. Ono što ne razumem jesu oni koji pokušavaju da zloupotrebe pitanje koje je zajedničko, a to je zaštita životne sredine za samo svoje interese”, zaključila je Mihajlovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.