U trendu

Mihalovic o Jadru: Nista necemo uraditi protiv svojih građan

KLADOVO – Država Srbija neće nikada ništa uraditi protiv svojih građana, ali moramo svi da budemo svesni da Srbija jedina u svetu ima mineral jadarit za kojim će u svetu biti borba, kao nekada za naftu, izjavila je danas u Kladovu ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

„Srbija jedina na svetu ima mineral jadarit u kome se u tom odnosu nalaze litijum i bor i treba da razmisli da li hoće litijum, budući da je to retka mineralna sirovina i da će tražnja za njim da poraste više od 50 puta u narednih 10 godina i da to može da iskoristi za svoj privredni rast i razvoj“, rekla je Mihajlovićeva tokom susreta sa članicama Udruženja žena „Misija kreativa“ iz Kladova.

Naglasila je da je litijum nafta budućnosti i da, kao što su se nekada svi borili za naftu, tako će se sada boriti za litijum, bakar, zlato i ostale važne sirovine.

„Treba da sačekamo studije procene uticaja na životnu sredinu, da one budu potpuno javne, da zajednički donesemo odluku, ali da budemo potpuno svesni da Srbija mora da zaštititi životnu sredinu, ali isto tako da moramo da se razvijamo“, zaključilaje Mihajlovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar