U trendu

Milanović:HR privredna komora beskorisna, ukinuti članarinu

ZAGREB – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da ne vidi smisao postojanja Hrvatske privredne komore (HGK) na način da je finanasiraju svi koji rade, a da ne znaju kakvu protivuslugu dobijaju, poručivši da treba ukinuti plaćanje obavezne mesečne članarine.

„Ta komora više nema smisla… Obavezna naknada je parafiskalni namet par ekselans“, prenosi Hina Milanovićeve reči okupljenima na dodeli nagrada u Hrvatskom narodnom pozorištu.

Milanović je rekao i da je HGK „jedna politička jazbina“ i da nije nikakva esencijalna nacionalna institucija hrvatskog naroda i države već je „bila korisna ustanova, a postala je beskorisna“.

„U njoj se vode politički obračuni na nedeljnom nivou…Izbor novog predsednika HGK nakon što je otišao Nadan Vidošević pretvorio se u politički obračun“, istakao je Milanović.

Naveo je i da je i on plaćao mesečnu naknadu za HGK, ali nije za to ništa dobijao.

Mađutim, Milanović je naglasio i da nije za ukidanje HGK.

Složio se sa zahtevom Udruženja Glas preduzetnika (UGP) o ukidanju obavezne članarine HGK i rekao da je to nešto što njegova vlada nije stigla da sprovede, jer je bilo ozbiljnih i dubokih problema.

„To treba uraditi odmah“, istakao je Milanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.