U trendu

Milenijum osiguranje obezbedilo donacije za Društvo matematičara Srbije

 Milenijum osiguranje i Društvo matematičara Srbije (DMS) potpisali su ugovor o donaciji, kojim će biti obezbeđeno putno osiguranje za učešće mladih matematičara na međunarodnim takmičenjima tokom ove godine, saopšteno je danas.

Ugovor obuhvata i novčanu donaciju kao podršku budućem radu sa mladim talentima.

Predsednik DMS Miroslav Marić izjavio je kako je ugovor sa Milenijum osiguranjem jedan od važnijih koji su potpisali sa značajnim privrednim subjektima.

„Ovakva saradnja nam donosi sigurnost u pogledu naših ekipa koje će biti osigurane na takmičenjima, koja ih očekuju širom sveta. Težićemo da realizujemo sva planirana takmičenja, da naši najbolji takmičari reprezentuju Srbiju na najbolji način“, rekao je Marić, saopštilo je Milenijum osiguranje.

Najavio je da se ove godine održava Srpski matematički kongres, čiji su koorganizatori.

„Stoga je ovakva vrsta saradnje sa Milenijum osiguranjem i drugim velikim privrednim sistemima veoma važna, jer omogućava podršku svim, a naročito najtalentovanijim učenicima da napreduju i postižu uspehe u budućnosti“, ocenio je on.

Članica Izvršnog odbora Milenijum osiguranja Mirjana Garapić Zakanyi istakla je da je podrška mladim i perspektivnim talentima nešto što sve kompanije u Srbiji treba da podstiču, kao i da im konstantno pružaju motivaciju za rad.

„Milenijum osiguranje sa ponosom objavljuje partnerstvo sa DMS, pružajući finansijsku podršku kao i putne polise za učešće mladih talenata na međunarodnim takmičenjima, a ova saradnja odražava našu posvećenost razvoju i obrazovanju talenata, što je temelj za napredak kako našeg društva tako i industrije osiguranja“, istakla je Garapić.

Ona je istakla da podrška takmičenjima u matematici doprinosi stvaranju nove generacije profesionalaca spremnih za izazove u dinamičnom okruženju industrije osiguranja.

„Saradnja sa DMS simbolizuje našu posvećenost izgradnji bolje budućnosti za sve, počevši od posvećenosti najtalentovanijim matematičkim umovima Srbije“, rekla je Garapić.

Kako je navedeno u saopštenju, tradicija matematičkih takmičenja u Srbiji, u organizaciji DMS, je među najdužima u svetu.

DMS, jedno od najstarijih naučnih društava u Srbiji sa tradicijom dugom 75 godina, svake godine organizuje dvadesetak takmičenja mladih matematičara i programera, za više od 80.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

„Brojne medalje naših matematičara i programera, koje snažno ističu i promovišu Srbiju na svetskoj mapi, posledica su upravo od strane DMS dobro osmišljenog i organizovanog sistema rada sa talentima u oblasti matematike i informatike“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.