U trendu

Milenijum osiguranje: Stalni rast u proteklih 30 godina

Milenijum osiguranje, jedno od najstarijih osiguravajućih društava i prvo osiguranje u privatnom vlasništvu u Srbiji, u proteklih deset godina je povećalo premiju tri puta, aktivu oko četiri puta, kapital i rezerve su gotovo učetvorostručene, dok su tehničke rezerve uvećane za više od tri i po puta, objavljeno je danas povodom tri decenije rada tog osiguravajućeg društva.

„Ovaj jubilej svrstava Milenijum osiguranje u red najdugovečnijih osiguravajućih kompanija u Srbiji i obavezuje nas da nastavimo sa primenom visokih etičkih i profesionalnih standarda koje izuzetno cenimo u našoj kompaniji“, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Milenijum osiguranja Ljubiša Veljković.

On je istakao da Milenijum osiguranje ima preciznu razvojnu strategiju da upornim i predanim radom bude lider u pružanju kvalitetnih usluga na tržištu osiguranja.

„U proteklih 30 godina prošli smo kroz mnoge uzbudljive trenutke, a fokusom na cilj uspeli smo da se pozicioniramo kao osiguravajuća kompanija koja poštuje najviše standarde u poslovima osiguranja. Zahvaljujući požrtvovanosti naših stručnjaka kao društvo smo ostvarivali kontinuirani rast i tim putem ćemo nastaviti, jer smo sigurni da još nismo ispunili svoj puni potencijal i da imamo prostora za dalji razvoj“, rekao je Veljković.

Milenijum osiguranje Beograd je naslednik DDOR Stankom osiguranja osnovanog 1992. godine, a od 2001. posluje pod tim imenom.

Ta kompanija je prvo osiguravajuće društvo u Srbiji u koje je sa većinskim udelom ušao strani kapital – hrvatska osiguravajuća kompanija Croatia osiguranje, koja je 2003. godine postala vlasnik 99,78 odsto osnovnog kapitala, da bi početkom 2017. godine postala vlasnik ukupnog kapitala.

Milenijum osiguranje zapošljava oko 500 ljudi, a u 2021. godini zaključilo je oko 300.000 polisa osiguranja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.