U trendu

Milenijum tim: Neistina je da je prodaja hotele Jugoslavija bila dogovorena

Milenijum tim (Millennijum Team) je saopštio da se neistinitim izveštavanjem u javnosti o poslovima te kompanija, među kojima je i kupovina beogradskog hotela „Jugoslavija“, stvara animozitet prema njima i kompaniji se nanose reputaciona i materijalna šteta.

Ta kompanija je reagovala na izjavu Dobrice Veselinovića iz Zeleno-levog fronta (ZLF) da je prodaja hotela „Jugoslavija“ na licitaciji, po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara, kao deo imovine kompanije Danude Riverside u stečaju, bila dogovorena.

„Gruba je neistina da je prodaja hotela Jugoslavija dogovorena. Kompanija Milenijum tim je kupovinu pravnog lica Danube Riverside ostvarila pobedom na javnoj licitaciji, u svemu u skladu sa zakonom“, ističe se u kompanijskom saopštenju.

Dodaje se da je „neosnovan navod da postoje ozbiljne indicije da prodaja hotela nije u skladu sa proklamovanim ciljem da se postigne najveća moguća cena“.

Milenijum tim je naveo da je početnim ulaganjem većim od 42 miliona evra zaokružio preuzimanje kompletne lokacije hotela „Jugoslavija“ i u naredne četiri godine planira ukupna ulaganja u iznosu većem od 400 miliona eura.

Kompanija je odbacila i navode u javnosti da je „u čudnom režimu sa Srpskom naprednom strankom“, ukazujući da posluje već više od 20 godina nezavisno od aktuelnih političkih režima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.