U trendu

Milenković: Do petka čekamo odgovore Ministarstva rudarstva

BEOGRAD – Predstavnici sindikata rudara javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ su, posle jutrošnjeg jednočasovnog štrajka upozorenja razgovarali sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović, a predsednik ovog sindikata Nebojša Milenković za Tanjug je rekao da će sindikalci odgovore ministarstva na svoje zahteve čekati do petka i onda odlučiti o daljim koracima.

„Sastanak u ministarstvu je bio konstruktivan i korektan. Izneli smo naše zahteve vezane za povećanje plate i toplog obroka, kao i odobrenje za nastavak radova u rudniku „Soko“, koji nisu nastavljani posle nesreće 1. aprila“, rekao je Milenković.

Pojasnio je da će do petka, odnosno stizanja odgovora iz ministarstva rudari nastaviti da održavaju jednočasovne proteste upozorenja pred početak svake smene, kao što je i danas bilo, a da će po dobijanju odgovora odlučiti da li će stupiti u generalni štrajk ili prekinuti protest.

Prvi, jutrošnji protest, prema njegovim rečima, izgledao je tako što su predstavnici sindikata upoznali radnike sa zahtevima i da će tokom dana razgovarati sa predstavnicima resornog Ministarstva rudarstva i energetike.

U protestima upozorenja, kako je za Tanjug izjavio Milenković, učestvuju rudari svih osam rudnika sa podzemnom eksploatacijom preduzeća „Resavica“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar