U trendu

Miljanović: Tviter ce se razvijati do superaplikacije

BEOGRAD – Novi vlasnik Tvitera Ilon Mask želi od te platforme da napravi super aplikaciju, putem koje ne samo da će moći da se prate informacije već i plaćaju računi, kupuju karte, naručuje hrana i koristi televizijski i video materijali, smatra doktor komunikologije Borislav Miljanović, predstavnik Reprezent sistema.

On je za Tanjug rekao da očekuje mnogo promena u konstrukciji Tvitera i da Mask nastoji da napravi sistem slobodne komunikacije, koji će imati potpuno novi tim zaposlenih.

„Tviter će se preporoditi, mislim da će krenuti u pravljenje novog tima, jer ljudi koje je otpustio moraju da se zamene“, kazao je Miljanović.

Dodao je da je Mask najbogatiji čovek na svetu i da je pokazao da ima superego i želju da bude najuticajniji, te da mu novac ništa ne znači i ima ambiciju da unapredi Tviter, baš kao što je odlučio da čovečanstvo odvede na Mars.

Miljanović je kazao da se ne zna koliko će Masku biti potrebno vremena da svoju ideju sprovede u delo, ali da za to ima podršku desničara iz Amerike.

Rekao je da u unapređenju Tvitera Maska očekuju brojni izazovi, kako na strukturnom i tehničkom nivou, tako i na poslovnom planu.

Ocenio je da bi Tramp sigurno koristio Tviter da u međuvremenu nije napravio svoju platformu i da mu je politika iznad biznisa.

Takođe, kazao je da je problem Tvitera i to što je Dzeneral motors zamrznuo svoje oglašavanje na Tviteru, jer su mu kompanija Tesla i Mask konkurenti u biznisu.

Miljanović je istakao da bi za platformu Tviter bilo dobro da se oslobodi „armije elektronskih botova“, koji se u komunikaciju uključuju putem veštačke inteligencije, što je, ocenio je, veoma težak i zahtevan posao.

Naglasio je da jedino Mask može da izgura promene na Tviteru i izrazio zadovoljstvo što se osnivač te platforme Dzek Dorsi „vraća u igru“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar