U trendu

Miljkoviću i osnivačima i vlasnicima Nelta Povelje SES-a

BEOGRAD – Ugledni srpski ekonomista i jedan od najistaknutijih svetskih stručnjaka Branko Milanović, kao i osnivači i vlasnici Nelt Grupe Nebojša Šaponjić i Ranko Sočanac, dobitnici su ovogodišnje Povelje za izuzetnost, nagrade koju Savez ekonomista Srbije (SES) tradicionalno dodeljuje velikanima srpske ekonomske i privredne scene.

„Dodelom nagrada SES nastoji da u skladu sa svojim osnovnim ciljevima doprinese popularizaciji ekonomske nauke i struke, kao i afirmaciji pojedinaca i promociji dostignuća koja su ostvarena u oblasti ekonomije“, rekao je predsednik SES-a Aleksandar Vlahović.

Profesor Milanović jedan je od vodećih savremenih srpskih i međunarodno priznatih ekonomista iz oblasti izučavanja ekonomskih nejednakosti i fenomena globalizacije, saopšteno je iz SES-a.

Osnivači i vlasnici Nelt Grupe Nebojša Šaponjić i Ranko Sočanac dobitnici su ovogodišnje Povelje za izuzetnost u oblasti poslovne ekonomije i menadžmenta. Privatnim biznisom počeli su da se bave 1992. godine, kada osnivaju Nelt, kao kompaniju specijalizovanu za trgovinu i veleprodaju.

Tokom prethodnih 28 godina Nelt je postao standard za distribuciju i logističke usluge u Srbiji i regionu, dodaju iz SES-a.

Svečana dodela nagrada koja se organizuje u okviru tradicionalnog godišnjeg koktela SES-a ove godine je otkazana zbog kovid 19 pandemije, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.